Openbaar vervoer in Turkije

Reizen door Turkije

Gebruik maken van het openbaar vervoer in Turkije kan op verschillende manieren. Zo zijn er binnenlandse chartervluchten, goede busverbindingen en treinen die iedereen van A naar B brengen. De grootste steden van Turkije worden door meer dan vijftig luchthavens rechtstreeks met elkaar verbonden. Vliegtickets voor deze vluchten worden verkocht via vliegticketwebsites of bij Turkish Airlines. Naast Turkish Airlines bieden Pegasus Airlines, Atlas Jet, Onur Air en Sun Express binnenlandse vluchten aan tegen goede prijzen.

Bussen

Turkije beschikt over goede busverbindingen. De bussen zijn modern en comfortabel en rijden altijd stipt op tijd. De meeste Turken reizen met de bus omdat dit goedkoper is dan de trein of het vliegtuig en je in principe overal kan komen. Een busreis van Istanbul naar Ankara duurt zeven uur, maar kost niet veel. Vaak vertrekken er meerdere bussen naar populaire toeristenbestemmingen en grote steden en hoeft u geen plaats te reserveren.

Büyük Istanbul Otogari

Büyük Istanbul Otogari is een immens busstation in Istanbul en bestaat uit meer dan 130 kassa’s en gates, een metrostation, een hotel, restaurants en winkels. Vanuit hier vertrekken bussen naar Europa en Azië, maar ook bussen binnen Turkije naar bijvoorbeeld Efeze of Cappadocië.

Dolmus

Turkije DolmüsTjokvol! Dat is de vrije vertaling van het woord Dolmus, een mini-busje dat rijdt in de grote steden van Turkije. Men maakt gebruik van Dolmus busjes voor korte ritten van maximaal een half uur. Voor de Dolmus bestaan geen bushaltes, het is in- en uitstappen waar u maar wilt! Op het bordje op de voorruit kan men zien welke route de Dolmus rijdt. In principe mag de Dolmus twaalf mensen meenemen, maar een paar meer of minder doet de chauffeur niet moeilijk over. Hand omhoog op straat en voor u het weet staat het busje. Zo makkelijk is het!

Treinen door het landschap

Spoorwegen in Turkije zijn er in overvloed, maar over het algemeen wordt er gezegd dat de trein langzamer is dan de bus. Dit is deels waar, maar in Turkije zijn ze nu druk bezig met de aanleg van een netwerk van hogesnelheidslijnen. Reizen met de trein is wel comfortabeler dan met de bus. Vooral ’s nachts is het comfortabeler omdat er op lange ritten slaapwagons aanwezig zijn en een restaurant in de trein. Meestal combineren mensen dit: lange afstanden worden overbrugd met de trein en de laatste vijftig kilometer met de bus.

Overtocht met de boot

In Turkije is het vanuit veel plaatsen mogelijk om met de veerboot te reizen. Het is iedere dag mogelijk om naar de nabijgelegen Griekse eilanden te varen. Op deze manier kan je makkelijk gaan eilandhoppen in Griekenland of verder reizen naar Athene. Dagtochten vanuit Turkije zijn ook mogelijk.

Deze informatie wordt u aangeboden door Voordeelvisum.nl. Alle rechten voorbehouden.

Gratis Reisgids bij een visum aanvraag

De landinformatie die wij hebben geschreven over Turkije, hebben wij gebundeld in een digitale reisgids. U ontvangt deze geheel gratis bij het aanvragen van een visum.

boek-reisgids-turkije-328x137

Of deel deze pagina en ontvang gratis onze reisgids!