Steden in Turkije

Turkije is als groot land rijk aan vele grote steden, zoals Ankara, Istanboel, Bursa, Antalya, Urfa en Mardin. Iedere stad kent zijn eigen schoonheid en bezienswaardigheden.

Istanbul of Istanboel?

Het kan op beide manieren geschreven worden. Iedere stad heeft zijn eigen verhaal, maar geen stad kan Istanbul overtreffen. Er is zoveel te zien en te beleven dat u er weken rond kan lopen en steeds weer nieuwe indrukken opdoet. Tientallen bezienswaardigheden, talloze musea, culturele evenementen en een bruisend uitgaansleven zorgen er voor dat Istanbul the place-to-be is. Natuurlijk hebben de andere steden van Turkije ook veel moois te bieden. De middeleeuws aandoende steden in het zuidoosten nemen u mee terug in de tijd en laten de oude verhalen verleven. In de kleinere dorpjes worden toeristen gastvrij ontvangen. De inwoners zijn vaak arm en een presentje na het bezoek waarderen zij enorm.

Tips

Natuurlijk geven wij u graag een paar tips van steden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Ankara

Ankara is de hoofdstad van Turkije en tevens van de provincie Ankara. Met 5 miljoen inwoners is het de één na grootste stad na Istanbul. Het is de op één na grootste stad van het land na Istanboel.

Istanbul

IstanboelMocht u Istanbul bezoeken, ga dan eens langs bij één van de vele kerken, synagogen of moskeeën die Istanbul rijk is. Struint u liever langs kraampjes en winkeltjes, breng dan een bezoek aan de Grote Bazaar van Istanbul. Met meer dan 58 straten en 1200 winkels is dit één van de grootste winkelcentra ter wereld. Het Hippodroom van Constantinopel of een boottocht over de Bosporus maken het bezoek aan Istanbul helemaal af.

Safranbolu

Het bijzondere aan Safranbolu is dat het oude centrum 1008 monumenten omvat. Onder andere één museum, vijfentwintig moskeeën, acht historische fonteinen en één zonnewijzer vallen onder deze monumenten. Vroeger was saffraan één van de veel verhandelde producten in Safranbolu, waardoor de naam van de stad een afgeleide is van het product.

Bursa

Bursa was van 1326 tot 1367 de hoofdstad van het Osmaanse rijk. Tegenwoordig staat het bekend als universiteits- en industriestad. Bursa is de grootste textielleverancier van Turkije. Kleding is er daarom zeer goedkoop. Mocht je een bezoekje brengen aan deze stad, het Atatürk museum en de Groene moskee zijn het zeker waard.

Urfa

In Urfa vindt men de geboortegrot van Abraham en de heilige visvijver. Samen met het nabijgelegen Harran werden deze plaatsen beschreven in de Bijbel. Urfa is daarom een belangrijke plaats voor grote aantallen bedevaartgangers.

Mardin

Wilt u genieten van een schitterend uitzicht over de laaggelegen Syrische vlakte? Breng dan een bezoek dat de stad Mardin. Met haar lage, zandgeel gekleurde stenen huizen tegen de heuvel aangebouwd, heeft u gegarandeerd een adembenemend plaatje.

Gratis Reisgids bij een visum aanvraag

De landinformatie die wij hebben geschreven over Turkije, hebben wij gebundeld in een digitale reisgids. U ontvangt deze geheel gratis bij het aanvragen van een visum.

boek-reisgids-turkije-328x137

Of deel deze pagina en ontvang gratis onze reisgids!