Telefoon en internet in Turkije

Telefoon

Als u vanuit Nederland naar een Turks nummer wilt bellen dan is het landcode 90. U belt dan vanuit Nederland 0090- (netnummer zonder 0)

Als u vanuit Turkije een Nederlands nummer wilt bellen dan is de landcode 31. U belt dan vanuit Turkije 0031- (netnummer zonder 0)

U kunt vanuit Turkije met uw eigen mobiele telefoon bellen. Raadpleeg echter wel uw provider om hoge roaming kosten te voorkomen.
Uitgezonderd van de afgelegen gebieden biedt Turkije 3G dekking, waarmee u kunt internetten op uw telefoon. Waarmee dus Facebook, Whatsapp, Twitter, Google en andere internetdiensten mogelijk zijn.

Internet

Internetcafe in TurkijeVrijwel overal is breedband internet op computers aanwezig. Er zijn met name in de steden voldoende cybercafe’s te vinden. Op de meeste luchthavens is er draadloos internet beschikbaar (eventueel tegen betaling) Soms heeft u internet in openbare gelegenheden, zoals restaurants, winkelcentrums en bars. Ook in de meeste hotels heeft u internet.

Handige telefoonnummers

Politie : 155
Brandweer : 110
Ambulance : 112
Gemeentepolitie : 153
Verkeerspolitie : 154
Toeristische info: 170
Bosbrand alarmlijn : 177
Rijkswacht (Jandarma) : 156

Gratis Reisgids bij een visum aanvraag

De landinformatie die wij hebben geschreven over Turkije, hebben wij gebundeld in een digitale reisgids. U ontvangt deze geheel gratis bij het aanvragen van een visum.

boek-reisgids-turkije-328x137

Of deel deze pagina en ontvang gratis onze reisgids!