Wist u dat van Turkije?

… Turkije het enige land ter wereld is dat op twee continenten ligt? Daarnaast is Istanbul de enige stad ter wereld die verdeeld is over twee continenten. Door de Bosporus en de Dardanellen is de stad in tweeën verdeeld en ligt 5% in Zuidoost-Europa en 95% in Voor-Azië.

… Turks grondgebied voor 97% in Azië ligt? Slechts 3% hoort bij Europa.

… Er per 1176 inwoners één arts is?

… De Griekse mythe ‘Het paard van Troje’ zich afspeelt in Turkije? 30 kilometer ten zuiden van Çanakale ligt de stad Troje, waar men een reconstructie kan vinden van de mythe.

… De bevolking in de laatste jaren is toegenomen van 45 naar 59 miljoen inwoners? Dit is een toename van 2,8% per jaar en Turkije behoort daarbij tot één van de landen met de grootste toename van de bevolking.

… De beroemde olieworstel-wedstrijden op de Kirkpinar velden van Edirne al sinds 1360 bestaan?

… Wereldwijd 150 miljoen mensen de Turkse taal en hun dialecten spreken?

… De mensen tijdens de Ramadan ’s ochtends gewekt worden door een trommelaar en gezang in de straten en ’s avonds een kanonschot aangeeft dat men weer kan eten?

… 18% van de Turkse bevolking analfabeet is?

… De Turkse families die het zich kunnen veroorloven tijdens het offerfeest een ram, schaap, kameel of stier slachten en het vlees delen met families die zich dit niet kunnen veroorloven?

… Alanya meer dan 1.200 cafés, bars en restaurants telt.

… Er in Turkije al zo’n 4.000 jaar wijn geproduceerd wordt? Doluca, Kavaklidere, Cappadocië en de Pamukkale wijnen zijn de bekendste.

… 70% van de bevolking van Turkije onder de 35 jaar is.

… Turkije meer dan 50 vliegvelden telt.

.. Het Turkse sieraad ‘Nazar Boncugu’ het boze oog kan afwenden? Wanneer het blauwe oog versplintert, heeft het zijn taak volbracht om zijn bezitter te beschermen.


Deze informatie wordt u aangeboden door Voordeelvisum.nl. Alle rechten voorbehouden.

Gratis Reisgids bij een visum aanvraag

De landinformatie die wij hebben geschreven over Turkije, hebben wij gebundeld in een digitale reisgids. U ontvangt deze geheel gratis bij het aanvragen van een visum.

boek-reisgids-turkije-328x137

Of deel deze pagina en ontvang gratis onze reisgids!